JANUARI: Wist je dat?

Extreme verzekeringen bij wereldsterren
Je kan het zo gek niet bedenken of  het is ooit al eens gebeurd: sterren die bepaalde lichaamsdelen laten verzekeren. In ons eigenste België heeft Belle Perez vorig jaar haar stembanden nog laten verzekeren.  Maar het kan gekker!

Borsthaar
Tom Jones, een crooner met een legendarisch tapijt borsthaar, heeft dit in 2008 laten verzekeren voor vijf miljoen euro.

Bips
Maar ook Jennifer Lopez is naar haar verzekeringsagent getrokken.  Haar achterwerk maakte haar wereldberoemd, meteen een goede reden om haar billen voor een serieus pak geld te verzekeren!

En  sporters dan?
Het kan ook niet anders, maar ook sporters -voornamelijk topsporters dan- laten zich eveneens uitvoerig verzekeren. Een overzicht!

Tennis
Als tennisser zou je misschien eerder je armen of handen laten verzekeren, maar Anna Kournikova vond andere lichaamsdelen schijnbaar belangrijker. In ieder geval liet ze haar decolleté verzekeren voor 1,5 miljoen euro. Haar lach is haar trouwens ook nog eens 7,5 miljoen waard.

Formule 1
In de nasleep van een stunt rond een reclamecampagne, heeft Banco Santander (sponsor van) de duimen van de Spaanse Formule 1-rijder Fernando Alonso verzekerd voor 10 miljoen euro. “De duimen van Alonso zijn een echt symbool. Ze zijn niet alleen essentieel bij het besturen van een F1-bolide, je gebruikt ze ook om een overwinning te vieren en om aan te geven dat alles onder controle is", klonk het.

Voetbal
Tot een tijdje geleden spande Cristiano Ronaldo de kroon onder de voetballers. Ronaldo had namelijk zijn benen laten verzekeren door Real Madrid. De benen van de Portugees zijn momenteel  100 miljoen euro waard. Niet goedkoop als je weet dat de dribbelkont zwakke enkels heeft!
Maar dit was buiten David Beckham gerekend. Becks heeft zijn hele lichaam laten verzekeren voor 100 miljoen pond (145 miljoen euro). Stel je voor!

American Football
En net als je dacht dat je alles al had gehoord is er ook nog Troy Polamalu, een Amerikaanse football-speler. Hij heeft zijn haardos voor een miljoen dollar laten verzekeren. Shampoofabrikant Head & Shoulders, waar de speler model voor staat, financierde het contract voor de NFL-speler.

Gekke vragen over de VLP-verzekering:

Is de verzekering via het lidmaatschap van VLP geldig in Nieuw-Zeeland?
Ja, de verzekering van VLP is overal ter wereld geldig! Let wel op, als je activiteit niet georganiseerd is door een VLP-club, dan moet je bij de basisverzekering wel nog de I-verzekering nemen.  

Ben ik verzekerd als ik op vakantie in Egypte me bezeer tijdens een ritje met een kameel?
Neen, de verzekering is enkel van toepassing op paardrijden. De enige uitzondering waarbij je verzekerd bent voor activiteiten die niets te zien hebben met paardrijden, is wanneer het een georganiseerde clubactiviteit is zoals een uitstapje, barbecue of clubfeest.

Ben ik verzekerd als me bezeer bij het trainen met een voltigeton, valsimulator of mechanisch paard?
Ja, in elke situatie ben je verzekerd. Als je het op eigen houtje doet (dus als het geen clubactiviteit is) zorg dan dat je bovenop je basisverzering ook de I-verzekering hebt genomen. (meer informatie over uitbreidingen? Klik hier)

Ik ben lid van VLP, volledig verzekerd en ik doe ook aan drafrennen. Dit is geen discipline van VLP maar als ik me bezeer tijdens mijn activiteit, ben ik dan ook verzekerd?
Ja, als je in het bezit bent van de I-verzekering of als het een georganiseerde VLP-clubactiviteit is.

Mijn paard staat in de weide en breekt uit. Hij brengt schade toe aan de moestuin van mijn buurvrouw. Komt de VLP-verzekering hierin tussen?
Neen, de VLP-verzekering komt enkel tussen wanneer het over een sportactiviteit gaat waar er sprake is van ruiter en paard (indien geen clubactiviteit). Hiervoor is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid paard voor nodig. Dit kan niet afgesloten worden via de VLP.

Ik ben alleen op wandel met mijn paard. Mijn paard verschiet en ik val van mijn paard. Het paard loopt weg en brengt schade toe aan een tuin. Komt de VLP-verzekering hierin tussen?
Ja, indien je in het bezit bent van een I-verzekering. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid zal hiervoor in aanmerking komen.