JANUARI: Verzekerd via VLP?

Lid worden van VLP = verzekering voor het paardrijden!

VLP is heel  enthousiast als ze ziet hoeveel kinderen en jongeren er jaarlijks starten met paardrijden via een van de vele VLP-clubs in Vlaanderen. Onze mooie sport groeit! Natuurlijk wil VLP dat alles dan ook van een leien dakje loopt. En als er toch iets gebeurt, ben je – indien aangesloten bij VLP – meteen goed verzekerd dankzij sportverzekeraar Arena, de verzekeringspartner van VLP. Lid worden bij VLP betekent dat je automatisch verzekerd bent voor sportongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor het beoefenen van jouw favoriete sport, de paardensport!


Hoe werkt het lidmaatschap en bijhorende verzekering?
Je kan aansluiten op twee manieren: via een recreatieve vergunning en via een competitieve licentie.

 1. Recreatieve vergunning:
  Ben je (nog) geen wedstrijdruiter, dan is een recreatieve vergunning het meest aangewezen. Lid worden met een recreatieve vergunning kost maar 15 euro per jaar! Dit is ook meteen de basisverzekering (C (lub)-verzekering).
 2. Competitieve licentie:
  Interesse om deel te nemen aan wedstrijden op provinciaal niveau of hoger? Dan is een competitieve licentie noodzakelijk. Per discipline en niveau is er een specifieke licentie met zijn eigen kostprijs, maar in elke licentie zit sowieso de basisverzekering (C-verzekering)!

Wat zit er juist in de basisverzekering?
Wanneer je lid wordt van VLP ben je automatisch verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid met betrekking tot schade aan derden én lichamelijke (sport)ongevallen, uitsluitend van toepassing op leden. Dit tijdens activiteiten georganiseerd door eender welke VLP-club in Vlaanderen. De basisverzekering geldt dus in alle VLP-clubs ongeacht via welke VLP-club je bent aangesloten. Een clubactiviteit is een wedstrijd, training of wandeling maar ook een georganiseerde uitstap naar zee met de club en de jaarlijkse barbecue! De verzekering is overal ter wereld van toepassing.


Uitbreiding nodig voor paardrijden buiten VLP-clubactiviteiten of als lesgever?
Indien nodig kan je bovenop de basisverzekering (C-verzekering) een uitbreiding nemen, zodat  je zo volledig mogelijk verzekerd bent. Je hebt twee mogelijkheden, die je dan ook nog eens kan combineren.

 1. I-verzekering of Individuele verzekering:
  Dit is een uitbreiding die je zeker moet  hebben voor al je activiteiten die niet georganiseerd zijn door een VLP-club. Deze uitbreiding heb je dus nodig als je thuis privéles krijgt, op eigen houtje gaat wandelen, aan zee een paard huurt, …  Ze kost 5,5 euro en raden we zeker aan. Voor 20,5 euro (basisverzekering + I-verzekering) ben je dus voor een heel jaar ook voor je individuele sportactiviteiten verzekerd!
 2. L-verzekering of Lesgeversverzekering:
  Geef je les in een VLP-club? Dan kan je ervoor kiezen om deze uitbreiding bij te nemen. Dit is een uitbreiding van je burgerlijke aansprakelijkheid, zodat je als lesgever zo optimaal mogelijk verzekerd bent voor het geval er tijdens je les een ongeval voorvalt met een van je leerlingen. Deze uitbreiding kost 25 euro.

Hoe kan ik me lid maken en me tegelijkertijd verzekeren?
Loop even langs bij een van onze VLP-clubs in jouw buurt.  Zij helpen je graag verder met het VLP-lidmaatschap!
Het overzicht van onze VLP-clubs kan je terugvinden op de website van VLP (http://www.vlp.be/Clubs/vind-een-club/).


Ik heb een vraag over een specifieke situatie! Ben ik verzekerd?
Heb je nog andere vragen, dan kan je terecht op www.vlp.be of kan je ons bereiken via e-mail of telefonisch via 09/245 70 11. Je kan ons ook bereiken via Facebook en Twitter!
Via volgende links vind je alles wat je moet weten: